Електроразпределителната компания ЧЕЗ съкрати наполовина срока за плащане на сметките

...
 Електроразпределителната компания ЧЕЗ съкрати наполовина срока за плащане на сметките
Коментари Харесай

Внимание! ЧЕЗ съкрати срока за плащане на сметки

 

Електроразпределителната компания ЧЕЗ редуцира на половина периода за заплащане на сметките за ток. Той към този момент не е 20 дни, а единствено 10. Така още от 11-ия ден след излизането на фактурата, стартират да се начисляват неустойки за закъснение.

От енергото изясняват съкратения период с това, че още от 2007 година в утвърдените от КЕВР Общи условия на договорите за продажба на електрическа сила избраната дълготрайност на интервала за заплащане е 10 дни. Компанията обаче до момента е прилагала във фактурите на клиенти двойно по-дълъг период - 20 дни

Причините за съкратените периоди са свързани с ковид. Преди пандемията сдружението е разполагало с задоволителен финансов запас да се разплаща всеки месец с оператора на електропреносната мрежа, други контрагенти и Национална агенция за приходите без значение, че е изчаквала 20 дни своите клиенти да преведат парите за употребяваната от тях сила.

В изискванията на пандемия и отрицателните финансови и стопански последствия от нея, сдружението към този момент не може да поеме тази тежест, показват от " ЧЕЗ Електро България ", представени от Сега.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР